Vilka priser tar en låssmed i Stockholm?

16 januari 2022 Lily Hansen

editorial

Har du drömmar om att jobba som låssmed? Det är ett intressant jobb där du arbetar med händerna och du även arbetar ensam en del. I Stockholm finns det ett behov av yrket då det alltid är någon som tappat bort nycklarna. Många gånger kan du även sätta dina egna timmar, och många som arbetar som låssmed i Stockholm erbjuder också jourtider. 

På gymnasiet kan du gå hantverksprogrammet med inriktning övriga hantverk för att bli låssmed. Det går också att gå som lärling, ta en utbildning genom Arbetsförmedlingen eller en utbildning hos Komvux. Det finns många vägar du kan ta för att bli låssmed. När du blir färdigutbildad låssmed kan du sedan välja mellan att börja arbeta för ett företag eller att bli en egenföretagare. 

Om du sätter upp en firma som låssmed i Stockholm finns det mycket att fundera över. En sak att tänka på är vilket låssmed i Stockholm pris du ska ta. Det är viktigt att du inte tar ett för lågt pris, men du ska heller inte ta ett för högt pris. Kolla gärna runt bland andra firmor vad de erbjuder. 

 

image

 

En vanlig dag för en låssmed

Ingen dag är den andra lik för en låssmed. Du kommer under dagen säkert redan ha saker planerade. Kanske ska du byta ut ett lås till en familj som har bytt dörr. Eller kanske ska du montera en dörrstängare på ett företag. Som låssmed gäller det verkligen att du är redo för precis allt, inklusive att skapa låscylindrar. 

Som låssmed kan du även bli utringd för att någon har tappat sina nycklar, eller för att låset helt enkelt har gått sönder. Det är ett socialt jobb där du träffar många olika människor. Man har varierande uppdrag och ingen dag är i alla fall tråkig när man jobbar som låssmed. 

Fler nyheter