Veterinär i Stockholm

13 februari 2020 Lily Hansen
Veterinär i Stockholm

Precis som vi människor så behöver våra pälsklingar vård och omsorg i olika skeden av livet. De flesta djur behöver vaccinationer, sterilisering och tandvård och detta ska endast utföras av en legitimerad veterinär. Många kämpar med att klippa klorna på sina husdjur och det kan bli en tråkig historia där både du och ditt djur envist kämpar med att gå segrande ur fighten. Alla som har husdjur vet också hur svårt det är att se sitt djur bli äldre och tröttare, därför vill du alltid hålla koll på ditt husdjurs hälsa och välmående. Leta upp en veterinär som du kan kontakta om du blir orolig.

 

Söka akut vård

Vid akuta tillstånd är det viktigt att få rätt hjälp i tid. Om ditt djur uppvisar tecken du inte sett förut, till exempel rinnig näsa, matvägran eller en mycket snabb andning ska ni söka vård direkt. Börjar din hund eller katt morra när du närmar dig så kan det vara ett tecken på att den har en skada och försöker dra sig undan för att skydda sig själv. I dessa fall kan det vara svårt att transportera ditt djur till en veterinär, och då kan det passa bättre om veterinären kommer hem till er. Bor du i Stockholmsområdet så finns det till exempel en Veterinär i Barkarby som gör hembesök.

 

 

Rädda liv med hälsokontroller

Djur är ofta väldigt bra på att dölja när de har ont, så det är inte alltid du kan se att de är i behov av vård. Därför är det bra att utföra hälsokontroller av ditt djur med jämna mellanrum, för att förebygga sjukdomar och dolda skador. En allvarlig sjukdom kan vara komma smygande utan att varken ni eller ert husdjur märker av det innan det är för sent. Vid en hälsokontroll kan sådana sjukdomar upptäckas och i många fall kan det rädda liv.

Fler nyheter