Västerås byggfirmor använder mobilkranar i projekten

16 april 2021 patrick pettersson

Mobilkranar i västerås är en företeelse som blivit mer och mer vanlig med åren, på grund av kapaciteten och enkelheten vid mer tillfälliga lyft. Till skillnad mot en stationär kran så är det en lösning som blir billigare och som går snabbt att skapa. Stationära kranar kan ta dagar och veckor att bygga, medan en mobilkran placeras och är redo att börja arbeta på bara ett par timmar. Även ifall det är de största modellerna som kräver extra utrustning som fraktas på en följebil.  

 

En rullande möjlighet

Det smidiga med en mobilkran är att den kan frakta runt sig själv dit där den behövs. Istället för att monteras itu komplett, och lastas på lastbilar, så fäller den bara ihop sig och är sedan redo att bege sig till nästa lyftställe. Mobilkranen är inget billigt alternativ, och den som använt sig av det alternativet som privatperson vet hur tusenlapparna springer iväg. Men det är ändå en låg kostnad mot vad en stationär kran kostar i hyra eller inköp.

Med hjälp av sin mobilitet går det även att använda sig av en mobilkran under en längre tid på samma projekt. Man kan enkelt förflytta kranen runt projektet för de lyft som behöver ske. Och det är dessutom lyft som kan vara lika tunga som de stationära kranarna klarar av att lyfta.  

 

 

Mindre och större städer

För projekt i städer som Västerås kan det vara en god idé att anlita en mobilkran. När den inte används på projektet kan den lätt ta sig till något annat projekt, för att sedan återkomma när den behövs igen. Det är därför vanligt att man använder sig av den lösningen på lite större orter som exempelvis Västerås. En ort som är på tillväxt och som alltid är på jakt efter nya lösningar och bättre sätt att utföra projekten på. 

Fler nyheter