trampolinsyd.se

Här försöker vi ge dig råd om ditt nästa köp

Våra fantasier kring det italienska köket

Våra fantasier kring det italienska köket

Alla minns vi de italienska kockarna i Lady och Lufsen som serverar hundarna en stor portion på en röd och vit-rutig duk och njuter vid tanken på minnet. De höga kockmössorna och den italienska brytningen är för många av oss den romantiska bild vi har av italienska restauranger. Vi tänker oss smält mozzarella som små snören mellan våra munnar och en pizzaslice. Vi kanske drömmer oss bort bland ett stort utbud av olivoljor doppade i bröd och våra munnar börjar att vattnas vid tanken på spaghetti snurrade flera varv runt gaffeln.

 

Sunkig pizzeria VS härlig italiensk restaurang i Vasastan

Nu är det väl så att verklighetens italienska restauranger kan vara både lyxigare och sunkigare än vår disney-version av dem. Det kan vara den lokala pizzerian med smulor på duken och halvfabrikat som ligger i centrumet där du bor. Det kan också vara en lyxig men genuin italiensk restaurang i Vasastan. Vill ni njuta av en av Stockholms enda riktiga trattorior som erbjuder italiensk mat av högsta kvalitet med fokus på klassiska rätter från Rom i en härlig och genuin miljö? Då ska du kika här: https://www.dodenigrytan.se

Döden i grytan – en liten bit av Rom i Vasastan

Så för den som vill få sin Lady och lufsen-version slagen med hästlängder behöver alltså inte åka hela vägen till Rom, bra restauranger finns mycket närmare! San Pellegrino och rykande het pasta, vad mer kan man behöva? Unna dig en dag då du inte behöver tänka på matlagning. Ta med dig hela familjen, din bästa vän eller partners för en kulinarisk upplevelse. Lämna silltårtan, kroppkakorna och de frysta köttbullarna från IKEA hemma och kliv in i det härliga välsmakande italienska köket.  Låt kockarna från barnfilmens dialekter spelas upp i ditt huvud och tonsätta den godaste italienska maten du någonsin smakat. Skål och varsågod!