Välj läder av hög kvalitet och vårda det väl

17 september 2021 Cecilia Olsson

Läder är ett material som kan användas till alla möjliga ändamål, som till exempel klädesplagg, skor, väskor och möbler. Läder är naturligt, mjukt och skönt samt kan med rätt omsorg hålla otroligt länge. Mjukheten i lädret kommer från oljor som med tiden dunstar eller torkar ut, något som gör att lädret stelnar och så småningom spricker. Orsaken kan vara att lädret åldras, att det utsätts för värmeväxlingar, att det blir skadat av solen eller helt enkelt vardagligt slitage. Allt för ofta handlar det dock om att man inte tar hand om det på rätt sätt.

Det behöver inte vara svårt att rengöra lädret själv 

Man bör rengöra sitt läder ungefär en gång per år om det är en produkt som används ofta. Det gör man enklast genom att använda tvål (till exempel galltvål) eller en rengöringsprodukt avsedd för just läder och vatten på en duk eller trasa som man duttar på skinnet. Sedan tar man en trasa utan tvål som fuktats med vatten och torkar igen.

Efter rengöring är det väldigt viktigt att återfukta med läderfett eller olja. Med undantag från råläder, nubuk och mocka som istället ska behandlas med spray. Börjar lädret se torrt ut så kan det vara bra att med en luddfri trasa applicera läderfettet på lädret och låta det sjunka in i några timmar. Torka sedan bort överflödigt fett med en annan luddfri trasa.

Välj läder av hög kvalitet 

Hur länge lädret håller sig fint har även med kvaliteten att göra. Söker man äkta högkvalitativa läderprodukter så kan man vända sig till Leather House. Förutom att Leather House har läder och skinn som håller hög standard så kan man även vara trygg med att man valt en ansvarsfull butik som tar miljömedvetna val. Sist men inte minst så har de produkter som kan hjälpa en att vårda sina läderprodukter så att de håller i väldigt många år framöver. 

Fler nyheter