Väggdekorer som blir till en krydda när du inreder

08 augusti 2021 Mikael Barani

Var är det som skapar ett hem?
Är det själva huset i sig, den fysiska byggnaden? Eller är det något annat?
Många gånger handlar det om stämningen som finns i hemmet. En skönt atmosfär kan verkligen lyfta mediokritet till något mer, något större.
Även om det förstås finns vissa gränser. En mögelskadat hus är det svårt att trivas i.

Små detaljer som skapar stora effekter

Frågan är sedan vad som skapar ”en skön atmosfär”. Till stor del är det förstås människorna. Finns det en harmoni i hemmet? Det är nämligen den som ligger till grund för allt annat.
Detta gäller förstås oavsett om det är ett singelhushåll eller ett hem med fler boende. Det är vi människor som fyller hemmet med en viss stämning beroende på vilka vi är.

Nästa steg är förstås hur det ser ut i hemmet i fråga. Alla har sin egen stil även om ”ljust och fräscht” har blivit den dominerade devisen under lång tid.
Detta har förstås att göra med att vitt skapar en vilsam stämning. För mycket färger och mönster gör både ögon och hjärna trötta efter ett tag. 
Vitt är en paus i färgpaletten.

Har man vitt som fond kan man förstås krydda detta med andra färger som lyfter miljön. Det behöver egentligen inte vara särskilt komplicerat – något som vår skandinaviska minimalism är ett klart bevis på.Barnens rum kan till exempel få en smakfull och spännande dynamik genom att man kryddar dem med väggdekorer: https://sohu-shop.se/shop/vaggdekor-62s1.html.

Det behöver som sagt egentligen inte vara något avancerat. Ofta är det nämligen det lilla som gör hela skillnaden.
Visst kan man smälla på med något stort men effekten är inte exponentiell: steget från inget till något är mer än steget något till enormt.
Sedan är det ju enkelt att byta ut eller lägga till dekorer. Klistret är nämligen snällt mot väggarna. 

Fler nyheter