Sommarnätter då ljusslinga solcell vilar

18 juli 2022 Mikael Barani

editorial

Våra trädgårdar är våra oaser i vardagen. Det är hit vi går för att slappna av eller för att få lite smuts under naglarna och få kontakt med jorden igen.
Naturligtvis vill vi därför att denna bit av mark som vi har omkring oss ska vara så inspirerande och vital som möjligt. Speciellt nu under sommaren då vi spenderar som mest tid på våra tomter.

Slingrande sommarljus

Att få sitta och njuta av solnedgångarna i juli är något som många av oss ser fram emot under hela året. Då, när kvällarna är ljumna och långa, känns det som att vi lever lite extra.
Det är knappt så att vår ljusslinga solcell ens hinner komma igång för att sommarnätterna är så ljusa. Lite ironiskt, kan man tycka, då det är nu de laddas upp som effektivast.

För det kommer en höst då livet på våra tomter främst består av att kratta löv och se till att naturens cykel mellan liv och död inte är alltför synlig.
För när vintern väl anländer stannar tillvaron på något sätt till på tomten (inte den sorten med luva och skägg). Kanske att man får skotta lite snö om man bor tillräckligt högt upp i Sverige.

Ljusslinga solcell

Det är förvisso då vi även uppskattar de där ljusslingorna. De blir som snirklande facklor i mörkret som ändå ger verandan lite liv mitt i det monokroma landskapet. 
För det är som bekant i mörkret som ljuset skiner som starkast.

Än så länge är det dock en bra bit kvar dit som sagt. Nu stundar många sommarkvällar då vi samlas runt grillen och bara får vara under de där speciella sommarkvällarna som finns häruppe i vår del av världen.
För det är trots allt något speciellt med att vara nordbo och ha sin tillvaro i närheten av polcirkeln. Vi vet hur viktigt det är att njuta av sol och värme.

Fler nyheter