Sälja på nätet

27 mars 2019 Martha Andersson
Sälja på nätet

Idag finns det många sajter att sälja kläder och saker på. Det är ett bra sätt att återvinna, få mer pengar i plånboken och kanske råd med någonting nytt (helst ny-gammalt) för att piffa upp garderoben eller hemma. Tipset när du ska sälja saker är att lägga upp dem på auktionssajter till låga priser. Det gör köparna mer köp-benägna än ett högt pris, även om slutpriset kanske är detsamma i slutändan. 

Foto i bra ljus, allra helst dagsljus. Och i objektets ”naturliga miljö”. Det jag menar är: säljer du ett saltkar eller en kaffemaskin, fota det i köksmiljö. Vill du sälja ett klädesplagg är det optimalt om du har möjlighet att fota det på en kläd-docka. Annars är väl utstrukna plagg upphängda på en galge på en vacker trädörr också ett bra alternativ (att investera i en steamer kan vara ett bra beslut även om du inte är i säljartagen! Plaggen sitter och faller vackrare på kroppen om de är utslätade). 

Redigera gärna bilderna. Dra upp ljuset i bilden, det får bilden att inge lugn hos betraktaren. 

När du väl har sålt din sak eller ditt klädesplagg är det dags att skicka iväg det. Erbjud både avhämtning och att frakta, så blir din möjliga köpekrets större än om du bara erbjöd avhämtning. För att skicka paket billigt är det en bra idé att paketera väl. Känsliga föremål av porslin eller glas; en karaff eller en parfymflaska, måste packas in i mycket bubbelplast, medans det för en tröja i bomull räcker med bara ett lager vanligt papper (även om lite silkespapper runt plagget aldrig skadar och ger mottagaren en lyxig känsla). Skriv namn och adress tydligt, och glöm inte att ange avsändare. Om mottagren, mot förmodan, inte skulle hämta ut sitt paket så åker det tillbaka till avsändaren (det vill säga du). 

Fler nyheter