Så hittar du rätt lampa till rummet

19 maj 2021 Cecilia Olsson

Lampor är något som krävs i ett hem för att det ska vara funktionellt, men vill man ha ett hem som känns stilmässigt genomtänkt och snyggt så bör man se dem som mer än så. Genom att välja lampor som passar in, eller kanske till och med välja övrig inredning utifrån lamporna så blir hemmet både snyggt och funktionellt. 

Dra nytta av lampans färg eller material 

Det kan exempelvis vara väldigt snyggt att låta lamporna sticka ut med rummets accentfärg. Till exempel så kan det vara riktigt effektfullt att ha lampor, gardiner, kuddar och inredningsdetaljer som går i gult i ett annars helt vitt rum. Lampor ska helt enkelt ses lika mycket som en inredningsdetalj som en funktionell källa till ljus om man vill skapa ett rum som känns enhetligt. 

Vill man skapa en homogen känsla på ett lite mer diskret sätt så kan man istället använda sig av lampor i en och samma serie. En taklampa, bordslampa och golvlampa som alla tillhör samma serie skapar en tydlig röd tråd i rummet. Plocka upp stilen från de olika armaturerna i den övriga inredningen genom att välja liknande material eller form. Om man till exempel väljer en serie lampor med runda skärmar så kan det vara snyggt att använda sig av mjuka former i hela rummet.

Det går såklart även att göra tvärtom genom att anpassa armaturerna efter möblerna i rummet. Har man till exempel mycket guld som går igen i tavelramar, dörrhandtag samt bords- och stolsben så är det riktigt snyggt att välja en lampserie som har guldetaljer.

Lampor för olika smaker av hög kvalitet 

Oavsett om man vill ha en hel serie eller en enstaka lampa så kan man kika in på www.lampemesteren.se. Där finns massor av vackra och funktionella lampor av hög kvalitet för olika stilar och smaker. Lampemesteren erbjuder dessutom mycket förmånliga priser på både designklassiker och nyheter.

Fler nyheter