trampolinsyd.se

Här försöker vi ge dig råd om ditt nästa köp

Renare luft med växter

Renare luft med växter

Blommor och andra gröna växter är fint att dekorera sitt hem med men de bidrar också till en bättre luft inne i hemmet. På senare tid har frågan lyfts och det blir vanligare att man ser mer växter i skolor och på arbetsplatsen. För på dessa platser är det extra viktigt att ha gott med syre så man klarar en hel dag och inte blir trött. En annan positivt sak är att växter avger fukt vilket är väldigt bra då inomhusluften brukar vara torr. Speciellt på vintern är det bra med extra fukt då luften är torrare och fukten bidrar till bättre hälsa.

 

Fotosyntes

Det är med hjälp av växternas fotosyntes som luften renas och blir bättre för våra lungor att andas in. Vid fotosyntesen suger växterna in koldioxid och samtidigt när detta sker tar de även upp skadliga ämnen så människan slipper andas dem. Det finns många fina växter att välja på och några som är bra luftrenare är till exempel gerbera, krysantemum och fredskalla. Dessa tre är också bra fuktgivare. Om man är intresserad av att inhandla nya växter så finns det en blomsterhandel i Ronneby med god kunskap av växter. https://www.knopenronneby.se/ hittar du i Ronneby centrum och har en stor variation av växter och snittblommor.

Gröna växter och blommor

Både gröna växter och blommor har sin charm. Har man mycket grönt hemma så får man lite av en känsla av djungel vilket kan vara mysigt. Men det är även fint med färggranna blommor. Vid juletider så är de klassiska hyacinterna en given inredningsdetalj och de sprider en härlig doft av jul. Men inte alla tål hyacinter då doften kan vara ganska stark och då kan det vara bättre att satsa på en amaryllis istället. En amaryllis doftar mindre, den blir lång och ståtlig med färger i röda och vita nyanser.