Rekordmängd med post skickas under julen

30 november 2019 Lily Hansen
Rekordmängd med post skickas under julen

Vi använder posten mindre och mindre i dagens samhälle ju mer digitaliserade vi blir. Räkningar som tidigare kommit till brevlådan skickas nu virtuellt, och reklamblad blir allt oftare ersatta av mer effektiva kampanjer online på sociala medier. Men det är en sak som internet inte kan ta ifrån vårt postsystem och det är hur vi skickar fysiska paket till varandra. Det närmar sig jul och det är då posten har som mest att göra. Under december månad skickar vi mer paket, vykort och beställningar än under resten av året. I Sverige använder vi oss först och främst utav PostNord, vilket ägs av svenska staten tillsammans med Danmark. 

 

Jämför leveranspriser online

Men inte all post i Sverige skickas med PostNord. Man kan även använda sig utav företag som är privatägda, så kallade transport- och logistikföretag såsom DHL.Det finns massa företag att använda sig utav för att skicka leveranser och försändelser idag. Ett enkelt sätt att jämföra olika företag och deras priser på är att använda sig utav tjänster som paket.se som gör det åt en. Då slipper man besöka alla individuella webbsidor och jämföra priser själv, istället genomför tjänsten det åt en. Först fyller du i vilken postkod du skickar ditt paket från och vart det ska. Sen fyller du i vilken typ av paket du ska skicka och hemsidan berättar sen för dig vad det billigaste sättet är. 

 

 

Logistikföretag ett alternativ till vanlig post

Med logistikföretag kan du skicka alla typer av förpackningar och brev. Det kan vara allt från flyttkartonger, platta paket, rör-kartonger eller egna inslagna förpackningar. Ett utav de mest kända företagen inom branschen är DHL, som är ett globalt logistikföretag. DHL grundades 1969 som ett kurirservice-företag där man mest fokuserade på att leverera dokument. Man utvecklade sin verksamhet under åren och idag levererar DHL världen runt med flyg och båt.

Fler nyheter