Rätt förskola i Svedala kan göra hela familjen lycklig

21 oktober 2021 patrick pettersson

editorial

Det är inte lätt att vara förälder i dag. För väldigt många familjer går inte livspusslet ihop helt enkelt. Mellan hämtning på förskola och läggning finns inte mycket tid till annat än att laga mat och äta den. Kanske slänga i en tvätt. Kanske rita lite med barnen. Men någon lång utflykt i naturen är det knappast tal om för många familjer i dag. Helgerna kan också vara knepiga. Den förälder som inte orkar dra ut på familjeäventyr på helgerna ska inte skämmas för det. Du som jobbar heltid behöver sannolikt vila en del på helgen, inte dra runt barn i skogen. Ett bra sätt att se till att barnen trots detta inte blir innesittande skånska soffpotatisar är att sätta dem i en förskola i Svedala med ur och skur-pedagogik. 

Så blir du en glad förälder till en glad unge

Att barnen får vara ute hela dagarna i varierande väder och vind kommer med stor sannolikhet att gynna hela familjedynamiken. Massvis med forskningsrapporter har fastställt sambandet mellan faktorer som frisk luft, motion, god kost och bättre sömnmönster, hälsa och humör. Det är alltså inte helt omöjligt att du hämtar ett gladare barn från en förskola med utomhuspedagogik. Och ett gladare barn brukar ofta ge en gladare förälder. Som i sin tur påverkar barnet till att bli ännu gladare. Ja, det finns helt enkelt inga gränser för hur bra det här kan bli. 

 

 

Varning: förskolan kan leda till extra uteliv

Och kanske leder det till att även din egen hälsa kommer att förbättras. Barn som vänjer sig vid att vara ute lär sig tycka om det, och kommer sannolikt inte gå med på att sitta inne på helgen heller. Vilket kan vara den push och det incitament du behöver för att själv orka med att ta del av naturens positiva hälsofördelar. 

Fler nyheter