Proffs på omrörare i Stockholm

25 oktober 2021 patrick pettersson

editorial

Vad jobbar du med då? Om svaret är att du jobbar med omrörare, så kan du få många frågande blickar. För troligen är det få som vet vad en omrörare är. Kanske får du frågan om du jobbar som kock, eller om du skapar opinion på internet. Men det du gör är faktiskt ett av de viktigaste jobben inom industri och produktion. Du ser till att omröraren i ett produktionsflöde gör det den ska.

En omrörare i Stockholm är en mekanisk del i ett flöde, som ser till att flödet konstant håller samma sammansättning och tjocklek. Tillsammans med pumpen ser omröraren till att flödet rör sig framåt, och att flödet är det korrekta. Tänk dig själv ifall du går till affären för att köpa yoghurt, och ena gången är den hård och andra gången är den rinnande. Eller ifall du ska ta en flytande medicin och inte har en aning om vilken dosering som kan tänkas vara den rätta.

Det rätta flödet för pumpen

Som omrörare är det viktigt att fylla flera olika funktioner. Tjockleken på flödet ska vara lika, sammansättningen ska vara lika, och det som pumpen ska jobba med ska vara lika. Just samarbetet med pumpen är mycket nära, och gör att ett fel på omröraren kan ställa till med stora bekymmer. Idag är det vanligt att man använder sig av omrörare och pumpar som har avkännare av olika slag.

För personalen vid ett flöde kan det bli differenser som är så pass små att man inte ens kan se dem. Det är då som omröraren och pumpen kan se det som ingen annan kan se, nämligen de differenser som kan skapa bekymmer av något slag. Ett problem som omröraren kan ställa till med är att helt enkelt göra skada på pumpen genom att skicka iväg fel textur på flödet till pumpen.  

 

Fler nyheter