trampolinsyd.se

Här försöker vi ge dig råd om ditt nästa köp

Ponnyridning i Stockholm introducerar livslång hästkärlek

Alla har något slags minne från när man var liten som har etsat sig fast i huvudet. Det kan vara när man var på nöjesfältet och åkte go-kart, när man var och tittade på sin första fotbollsmatch eller när man först hörde musiken från vad som skulle bli ens favoritartist. För en hel del består dessa minnen av ponnyridning. 

Ponnyridning, denna aktivitet för mindre barn som ofta innebär en första kontakt för ett barn med en häst. Det är inte sällan i dessa sammanhang som man sår ett livslångt frö för ett intresse, kanske till och med en passion, för hästhållning och hästsport.  

Föreställ dig själv som barn i femårsåldern. Du bor kanske i stan och har bara sett hästar på TV. Du har fascinerats över detta vackra djur och alla som har lyxen att få vara nära dessa fantastiska varelser. Och det är genom ponnyridning i Stockholm som kärleken till djuret i fråga får sitt första möte.  

 

Så fungerar det

Genom organiserad ponnyridning får ditt barn i en trygg, säker och lugn miljö för första gången prova på hur det är att sitta på en hästrygg. Och det är en mäktig känsla! Man integrerar sig i en tusenårig historia av människor som färdats på hästar. 

Alla hästpersoner kan nog skriva under på att det finns ett mycket starkt band mellan hästar och människor. Någonting som man nog måste uppleva själv för att förstå det fullt ut. Det ska väl inte ditt barn gå miste om? 

Ponnyridning brukar generellt vända sig till barn från cirka två år upp till tolvårsåldern. Eftersom ponnyer inte direkt är några stora hästar förstår du säkert att det är barnets storlek som avgör. Rent praktiskt går det ofta till som så att hästen leds i en cirkel av en instruktör medan barnet sitter på ryggen. Säkert, och en en lämplig introduktion till hästridning. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *