Moderna och fina fönster med spröjs

19 november 2021 patrick pettersson

Fönster har en väldigt lång livslängd, det är inte ovanligt att man har samma fönster i över 25 år innan man byter. När man då byter behöver det inte vara för att de andra fönsterna är trasiga eller dåliga, utan snarare för att det har kommit bättre saker på marknaden. Många av de äldre fönsterna har inte alls samma förmåga att isolera som de nyare fönsterna har. De nya och moderna fönsterna som finns idag har ofta tre glas och håller isoleringen bra. 

Men ett fönster kan också hålla mycket längre än så. Tittar man bara på kyrkfönster så kan dessa vara uppemot tre hundra år gamla. Det är en väldigt hög ålder på ett fönster. Så att investera i fönster kan vara en väldigt bra investering som både hjälper till att hålla värmen men också håller väldigt länge. Varför inte köpa nya fönster med spröjs? Då blir det både fint och praktiskt på samma gång.

 

image

 

Vilket fönster väljer man?

Inför valet av fönster ska man givetvis välja en bra modell. En vinnande modell är det klassiska sidohängda fönstret. Det är både en fin modell och dessutom är det enkelt att rengöra. Vill man ha spröjs fönster går det att få det även i de sidohängda fönsterna. Spröjset är väldigt vackert att se på och skapar en helt annan charm för ditt hem. 

En annan sak att tänka på är att välja ett fönster som passar in i ditt hem. Det gäller också om du ska ha spröjsade fönster. Har du inte öga för sånt så finns det flera kunniga där ute som kan hjälpa dig med det, som har öga för vad som matchar och ger hemmet ett rejält lyft. Nya fönster kan göra mycket både för hemmet och plånboken i längden, dessutom kan du hitta dem till ett bra pris.  

Fler nyheter