Marknadsföring som gör gott

16 maj 2020 Lily Hansen

Har du en bra leverantör av profilprodukter till ditt företag? Eller har du köpt saker lite här och där när du i panik insett att du ska på mässa eller träffa folk? Att ha en planering för företagets marknadsföring över året är relativt vanligt och naturligtvis bör era profilprodukter utgöra en del i den planen. Men hur många tänker faktiskt så? Se till att hitta en trygg och bra leverantör som har ett brett sortiment, bra service och ett miljövänligt sortiment. Profilprodukter i Stockholm finns att få tag i hos flera proffsiga leverantörer, och detsamma gäller för övriga delar av landet

 

För personal och kunder

För den egna personalen ska det givetvis finnas pennor, block och annat kontorsmaterial med er logo på. Sådant som de kan nyttja i sin vardag och lämna ut till kunder i samband med möten, seminarier och föreläsningar. Tänk när 200 konferensdeltagare plötsligt bär med sig er logo hem och är nöjd med en bra dag. De kommer att se er logo varje gång de läser sina anteckningar och det kommer att ge ett positivt minne av er. Ett utmärkt sätt att använda profilprodukter alltså. Pennor är en klassiker som funkar i alla lägen – som lånas, glöms, hittas och sprids.

 

Sociala medier och event

I sociala medier är det vanligt att utföra tävlingar eller så kallade giveaways för att få fler följare och sprida sitt budskap. I ett sådant samband bör dina profilprodukter vara något åtråvärt och med en tydlig koppling till din verksamhet. En skoaffär kan tävla ut ett presentkort eller kanske ett par skor av det egna märket. I butiken bör det ges ut gratis skohorn med den egna loggan och kanske hotta till det med skosnören till kidsen som bär loggan – en snygg profilprodukt som kan bli cool om man gör det på rätt sätt.

Fler nyheter