Lär dig hur man löser en Rubiks kub 2×2, 3×3, 4×4

15 februari 2021 Cecilia Olsson

Att utmana sig själv är något de allra flesta mår bra av även om det till en början kan kännas jobbigt. Ofta är det genom utmaningar man lär sig saker och får chans att utvecklas. Det kan både handla om att utmana sig själv fysiskt och att utmana sig mentalt, vissa saker kan innefatta både och. Ska man utmana sig mentalt så kan det exempelvis handla om att våga göra nya saker eller så kan det röra sig om att lösa svåra situationer eller problem, som till exempel matematiska problem eller den klassiska Rubiks kuben.

En färgglad kub som kan ge mängder av utmaningar 

Rubiks kub är nog en av de mest kända IQ-utmaningarna i hela världen. Sedan sitt stora genombrott under 1980-talet har den sålts i över 400 miljoner exemplar. Det roliga med Rubiks kub är att en och samma kub kan erbjuda många olika utmaningar, det är egentligen bara fantasin som sätter stopp.

Till en början handlar det om att lära sig lösa kuben som vanligt, något som verkligen inte är en lätt utmaning. När man väl har gjort det kan man öka svårighetsgraden genom att exempelvis lösa den på tid, på så få drag som möjligt, med en hand, med fötterna eller med förbundna ögon. 

Rubiks kub lösningar och mängder av IQ-pussel för olika smaker

Blir det dock en för stor utmaning att lära sig lösa Rubiks kub så finns det alltid lösningar som man kan använda sig av. Genom att öva på dem kan man lära sig de algoritmer som krävs för att alltid kunna lösa kuben oavsett hur den är blandad. Är man ute efter Rubiks kub løsning 2×2 3×3 4×4 så kan man gå in på MasterCubeStore. De har förutom lösningar även ett brett utbud av Rubiks kuber i olika storlekar samt även andra spännande och utmanande IQ-pussel.

Fler nyheter