Lär dig att rida på ett säkert sätt

26 juli 2019 jonas olsson
Lär dig att rida på ett säkert sätt

Att lära dig att rida är inte ett enkelt jobb. Det handlar inte enbart om dig, du arbetar tillsammans med ett levande djur som dessutom är väldigt stort. Det är därför viktigt att du lär känna hästen du ska rida på. Ta gärna hand om hästen innan och efter din lektion. När du rider kommer säkerheten först. En häst är ett mycket stort djur som ibland har egna idéer. Att använda hjälm är ett måste när du rider, men du borde även investera i att köpa en skyddsväst.

 

Hitta den bästa ridskolan

Att hitta en ridskola är inte svårt, det finns faktiskt runt 450 olika ridskolor runt om i landet. Innan du väljer vilken ridskola du vill gå på är det viktigt att besöka den. Det är ett perfekt sätt att kunna träffa både hästarna och personalen på ridskolan. Du kan även kolla på en lektion för att se om det är något för dig. Ett annat tips är att prata med elever på skolan. Letar du efter en ridskola i Stockholm finns det runt 20 olika ridskolor att välja mellan. Ett exempel på  ridskola i Stockholm är http://www.swartlingsridskola.se/. Det är en av Sveriges äldsta ridskolor som grundades redan 1905. 

 

 

Från hobbyridning till tävlingar

Ridning är en av Sveriges största sporter där det finns många olika tävlingar att delta i. Det är bara fotboll som är en större sport än ridning. Ridningen är inte enbart något för personer som vill börja att tävla inom ridning, utan det är lämpligt även för personer som vill rida för skojs skull. Det är heller aldrig för sent att lära sig att rida! Det är något du kan göra som vuxen om du bara vill testa en ny sport. Att lära dig att rida är en väldigt givande upplevelse och något du borde testa minst en gång i livet.

Fler nyheter