trampolinsyd.se

Här försöker vi ge dig råd om ditt nästa köp

Konsten att öppna och stänga ett lås

Konsten att öppna och stänga ett lås

Det finns många olika typer av lås. Vissa låses upp med en digital kod och andra med en fysisk nyckel. Låsmekanismen skiljer sig åt men konsekvensen är densamma låset öppnas eller stängs. Förr i världen räckte det med den rätta nyckeln men i dagens samhälle krävs mer kunskap och teknik för att kunna bruka låset som det är tänkt. Ett inbrottslarm är en ganska avancerad typ av lås som hjälper till att säkerhetsställa att ingen obehörig tar sig in. Att tappa bort nyckeln kanske inte är någon katastrof, men när larmet krånglar kan du behöva hjälp direkt.

 

En låsjour kan erbjuda experthjälp i kris

En låsjour kan du ringa till när du behöver omgående assistans. Det spelar ingen roll om låset har gått sönder, gått i baklås, eller om någon har mixtrat med det. En låssmed kommer och hjälper dig oavsett vilken tid på dygnet det är. Företaget Låsman är ett exempel på en auktoriserad låsjour i Stockholm. En låssmed från Låsman kan komma till dig närsomhelst, vart du än är i Storstockholm. De har stor kompetens och erfarenhet gällande lås och digitala passagesystem. 

 

 

Olika typer av passagesystem

I dag finns det möjlighet att ha postboxar med digitala skyltar och helt elektroniska lås. De tidigare skyltarna byts enkelt ut genom digitala knapptryckningar. Varje postbox-innehavare har en nyckelbricka, också kallad tag, som låser upp det elektroniska låset. Det finns även IP-porttelefoner som har pekskärm och högtalare. En annat modernt passagesystem är Wallpad. Denna har också en pekskärm och ger möjlighet att exempelvis boka in en tvättstugetid. Wallpaden kan också visa vilka som bor där samt annan informationstext och bilder. Precis som postboxarna kan Wallpad styras med den elektroniska tagen. En passerläsare kan öppnas och styras på samma sätt som de andra två produkterna. Kanske är den klassiska nyckeln snart ett minne blott.