trampolinsyd.se

Här försöker vi ge dig råd om ditt nästa köp

Kakelugnen – en tillgång för din bostad

Få detaljer i husets inredning väcker större intresse och större beundran än en kakelugn. En kakelugn gör ett helt rum. Kakelugnar har funnits i Sverige sedan slutet av 1700-talet, och utvecklades från enklare former av ugnar för uppvärmning av bostäder till de mycket effektiva värmekällor vi har idag. Ursprungligen var det uteslutande mer förmögna personer som hade möjlighet att installera dem, men de kom senare att bli vanliga även för mindre besuttna personer.

 

Idag är det inte så vanligt att bygga en ny kakelugn, även om det givetvis går att göra! För det mesta är de exemplar vi har dock av äldre snitt.

 

 

Att äga och använda en kakelugn

 

Under många år innebar systemen med centralvärme att kakelugnar mest sågs som vackra prydnadspjäser. Idag ser vi ett ökande intresse för att återigen använda dem som värmekällor, inte minst på grund av ökande energikostnader. En kakelugn är oerhört effektiv och konstruktionen gör att den är suverän på att hålla värme – länge. Alltför många kakelugnar står tyvärr fortfarande oanvända sedan länge – det är väl värt att planera för att åter sätta dem i stånd, och använda dem. Sverige har stora delar av året ett minst sagt kyligt klimat!

 

Välj rätt företag för renoveringen

 

När du vill få hjälp med att renovera kakelugnar i Göteborg kan du följa denna länk: https://www.ehenriksson.nu/. Se till att hitta en leverantör som är erfaren och kunnig. Få företag som lever vidare idag är grundade 1878, och då kan alla förstå att här finns mycket kunnande, erfarenhet och tradition. Företaget reparerar kakelugnar och en del andra värmekällor såsom bakugnar, kaminer och öppna spisar. Dock är huvudverksamheten just kakelugnar, och då även nybyggnation.

 

Med den sortens kompetens kan du vara säker på att din kakelugn inte bara blir vacker utan också det den ursprungligen är avsedd att vara – en källa till värme för dig och de dina.