Installera en värmepump i ditt hus i Stockholm

31 maj 2021 jonas olsson

Vad hade du tänkt ha för värmekälla? De orden kom som en kalldusch, för du har planerat din husbyggnation i över ett år. Men värmekälla har du fullkomligt glömt bort. Det har känts som något som du tar sedan, men nu inser du att det är något som du faktiskt bör börja med. För om du har en möjlighet att själv planera ditt hus så kan du skapa ett hus som minimerar uppvärmningskostnaderna genom rätt värmekälla och planlösning.

Om du exempelvis söker på: värmepump stockholm, så kan du lära dig allt om hur värmepumpar fungerar och hur de ska placeras i ditt hem för ultimat effekt. Och eftersom det är vanligt att man använder sig av flera värmekällor så kan du kombinera en värmepump med en braskamin. Då är det viktigt att du väljer rätt placeringar på båda värmekällorna så att du får ut bästa möjliga effekt av dem. Eller så kan du installera fläktar som drar runt värmen.  

 

 

Ha alltid en backup

Idag är det en helt annan värld än det var för hundra eller mer år sedan. Man är inte hemma så ofta och hemmen är beroende av elektricitet. Vill du ha en säker uppvärmning som dessutom är så billig som möjligt, så bör du satsa på flera olika värmekällor. Värmepumpen och/eller direktverkande el borgar för att du alltid har en jämn temperatur även om du sällan är hemma. Och fast att el är dyrt så är vissa värmepumpar billiga i drift.

Skulle något hända med elen så är en braskamin en säker värmekälla. Billigaste elen får du annars från naturens rikedom. Som solenergi, vindenergi, bergvärme och jordvärme. Så när du planerar din värmekälla så har du mycket att ta i beaktande inför ditt val. Ska du välja en av dem eller ska du välja flera stycken olika? 

Fler nyheter