Hitta leverantör av lastbilsdelar

29 juli 2020 jonas olsson

Det allra viktigaste för en åkare är att se till att kunderna är nöjda och belåtna. Vilket oftast innebär att det som ska fraktas kommer fram i bra skick och i rätt tid. Då är det viktigt att man har bra leverantörer för exempelvis reservdelar så att lastbilarna snabbt kan vara tillbaka på vägarna igen efter en reparation. Allt för att förhindra förseningar och skapa bekymmer för kunden, som med stor säkerhet också har en kund att ta hand om i sin ände av produktionskedjan. Därför kan det vara bra att sondera terrängen och se vilka möjligheter som finns i närområdet när det gäller leverantörer av reservdelar.

 

Bra sortiment

Det är viktigt att det finns ett brett sortiment av reservdelar då man ofta vill försöka hålla leverantörerna till ett minimum. På så sätt minimerar man fraktkostnaden och minskar antalet fakturor som ska tas om hand av administrationen. Det är helt enkelt tidskrävande. Så att kunna inhandla allt från bromsdelar till motorer är praktiskt. Vissa företag har även lojalitetsprogram för sina kunder. Det kan innebära flera fina erbjudanden som kan komma väl till pass någon gång i framtiden. Eller så får man erbjudanden bara för att man är en bra kund.

 

 

Verkstäder på plats

Har du inte mekaniker på det egna åkeriet så bara lugn. Flera av företagen har egna verkstäder där man kan få hjälp med olika typer av reparationer. Då de har en egen butik med reservdelar för de flesta bilrelaterade besvär så behöver man sällan vänta på leveranser som drar ut på tiden. Så varför inte googla lite på reservdelar lastbil i jönköping, om det är i de trakterna du befinner dig. Hitta den perfekta leverantören för reservdelar för ditt åkeri. Gör ett besök och bilda dig en uppfattning om framtida möjligheter. Sen är det bara att sätta igång och börja beställa.

Fler nyheter