Golvslipning – ett enkelt sätt att ge hemmet ett lyft!

15 juli 2019 jonas olsson
image

Det är lätt att älska gamla trägolv. Känslan av att gå med bara fötter på ett rustikt plankgolv eller en len fiskbensparkett är oslagbar. Dessutom är trägolv oerhört vackra och ger hemmet en unikt och genuint utseende. Om man jämför ett äkta trägolv med laminat, plastgolv eller heltäckningsmatta är trägolvet det golv som ger den skönaste upplevelsen samtidigt som det är det golv som är mest estetiskt tilltalande.

 

 

Hemmets stil och personlig smak får sätta prägel

Dessvärre kan tidens tand sätta sina spår efter många års slitage på golvet. Repor efter barnens lek eller hundars klor kan göra trägolvet matt och mindre tilltalande. Då är en golvslipning det perfekta sättet att ge golvet dess forna glans tillbaka. Modern golvslipning innebär minimalt med damm och ger ett jämnt och vackert resultat. Golvet blir helt enkelt som nytt, samtidigt som originalkänslan bibehålls. Det finns många olika typer av efterbehandlingar att välja mellan och du ska välja det som passar till just ditt hem. Ett vitlaserat plankgolv kan ge en ljus och lite lantlig känsla medan den som har en modern innerstadsvåning med parkett kanske hellre ska satsa på hårdvax eller bets med mörkt pigment.

 

Välj golvslipare med omsorg

Oavsett vilken typ av golv du har är det viktigt att du låter en skicklig fackman ta hand om golvslipningen. En van och rutinerad golvslipare gör inte bara ett jämnt och fint slipningsarbete utan ser också till att jobbet inte tar onödigt lång tid. Om golvslipningen och efterarbetet är väl utfört kommer du att kunna njuta av vackra golv under många, många år. Erfarna golvslipare kan dessutom ge tips och råd kring den behandling som passar bäst för just ditt golv.  För den som är intresserad av golvslipning i Lomma finns exempelvis Widéns Golvservice. De har över 60 år i branschen och hantverkskunnandet har gått i arv i flera generationer.

Fler nyheter