Ford, bilen med en unik historia

22 juni 2019 jonas olsson
image

Ford har levererat kvalitetsbilar sedan början av 1900-talet då det grundades av Henry Ford i Detroit, USA. Henry Ford kom att bli en av tidernas främsta industrimän genom att han skapade en process som förvandlade en lyxvara till något som alla kunde ha råd med. Även om Henry Ford inte uppfann löpandebandprincipen så förfinade han den till en nivå som världen inte skådat tidigare. Med sin T-Ford förde han ut bilägandet i samhället och sålde snart i miljoner.

På 1920-talet blev Fords försäljning världsomfattande och han inspirerade inte bara andra bilmärken, utan den industriella världen i sin helhet, att effektivisera sina processer för att kunna göra fler produkter billigare och tillgängliga för massan.

 

En bil för varje livsstil

Ford tillverkar personbilar, suvs, hybrid och elbilar, transportbilar samt performance bilar. Några självklara ledord är säkerhet, design och komfort. Fordonen finns i alla möjliga prisklasser och modeller och det finns en bil för varje livsstil. Innovation har alltid genomsyrat företaget och det innebär att alla fordon har de senaste tekniska lösningarna.

Söker du en Ford verkstad i Stockholm och vill att det ska vara enkelt och smidigt att äga din bil, så är det klokt att välja en återförsäljare som har en fullserviceanläggning. Detta innebär att det finns hjälp för allt som bilägaren behöver.


Fordägare som företagare

För företagaren finns det helhetslösningarna för att undvika att dyrbar tid går åt till fordonsstrul. En bil ska hålla i många år och därför bör man se till att göra de rätta valen från början. Det är inte alls krångligt att vara bilägare om den verkstad man väljer har den rätta kompetensen.

Något annat som gör Ford unikt är att de som enda biltillverkare finns med i Etisphere Institutes topp 100 av de mest etiska företagen i världen. Ford har alltså inte bara en unik historia utan även en unik framtid.

Fler nyheter