En oförglömlig sommar – åk på ridläger!

13 juli 2019 jonas olsson
image

Sommaren är en perfekt tid att ägna åt att sina hobbyer, eller till att hitta nya hobbys åt sig själv eller sina barn! En populär fritidsaktivitet är ridning och det finns ingen ålders -eller könsgräns när det kommer till ridsport. Alla kan och får rida! Ridning passar de allra flesta och har många fördelar. Men framförallt är det roligt. Ridläger är ett perfekt nästa steg för den vane ryttaren – eller en perfekt inkörsport till ridning. 

 

 

Mer om ridläger

Ridläger är en riktigt rolig sommaraktivitet. Som sagt passar det både nybörjaren och den som är van på hästryggen. För den vane ryttaren kan det vara en ypperlig chans att utveckla sina kunskaper och helhjärtat satsa på ridningen för ett par dagar. För den som nyligen börjat med ridning kan ett ridläger vara en perfekt chans att lära sig mer om ridning både praktiskt och teoretiskt samtidigt som det erbjuder en chans att få nya kompisar och skapa fina minnen för livet. 

 

Det finns även ridläger för äldre ryttare, då ofta dagsläger eller läger med en meditativ inriktning eller liknande. Ridläger är alltså inte bara för barn och unga, även äldre ryttare kan unna sig några dagar på landet och hästryggen. Det finns också ridläger särskilt anpassade för personer med olika funktionsvariationer. Ridning är som sagt en sport och hobby för de allra flesta!

 

En del ridläger har hästar till alla deltagare, medan andra läger uppmuntrar eller tillåter att ryttare tar med sina egna hästar. Det rekommenderas att mejla eller ringa till det ridläger man är sugen på så man kan få svar på eventuella frågor.

 

Att välja ridläger

Haga gård och stall är en gård som har ridläger för alla nivåer och åldrar. De erbjuder ridläger under alla skollov samt flera stycken under sommaren. Utöver ridläger erbjuder de även ridlektioner, boende och stallplatser. Deras ridläger hålls i små grupper så varje deltagare kan få hjälp och känner sig sedd. Läs mer här: https://www.hagastall.se/

Fler nyheter