trampolinsyd.se

Här försöker vi ge dig råd om ditt nästa köp

En ljus och vacker ceremoni

En ljus och vacker ceremoni

När man ska anordna en begravning vill man att ceremonin ska hedra minnet av en kär person. Sånger, psalmer, blommor och även valet av kista bidrar till att helhetsupplevelsen blir så bra som möjligt. Alla arrangemang sker i samråd med en begravningsbyrå, som sköter allt det praktiska.

 

Val med kvalitet som passar alla

Kistan ska vara godkänd enligt gällande krav för jordbegravning och kremering. Det behöver inte vara kostsamt, eftersom det numera finns värdiga, enklare alternativ. Det har t.ex. blivit vanligt att istället för blomsteruppsatser använda ett bårtäcke. Vissa församlingar har bårtäcken man kan få låna. Det finns kistor som passar för såväl blomsteruppsatser som bårtäcken. Väljer man att ha blommor, kan man beställa precis vilka sorter man vill ha och det mesta finns att få tag på. Även urnor finns i många stilfulla utföranden.

 

Minnesstund

Ofta hålls minnesstunden i ett församlingshem. Ibland väljer de sörjande att man tar avsked direkt efter akten. Det är förståeligt, men om möjligt vill folk ändå gärna träffas efteråt för att prata. Minnesstunden blir ofta en trevlig avrundning och man kan bjuda på mat, en smörgås eller tårta eller välja buffé, specialmat för allergiker eller köttbullesmörgås åt barnen.

Gravvårdar

Gravvårdar har en tusenårig tradition i Sverige. Stående eller liggande sten utan gravram är ett vanligt val. Minneslundar, urnlundar och asklundar är nyare alternativ. Ibland finns önskan om att få askan spridd i naturen. Gravvården är en historisk tradition, att vårda minnet av en person.

 

Tjänster att lita på

Bouppteckning, dvs. en förteckning över dödsboets tillgångar och skulder, ska lämnas till Skatteverket och ligger till grund för ett kommande arvskifte. Kanske tillkommer funderingar på försäljning av fast egendom. För att få bra hjälp i en svår stund känns det tryggt att lämna sådana åtaganden till begravningsbyrån, som har mångårig vana av att ordna det juridiska.