En gasol för framtida generationer

10 september 2020 Mikael Barani

Att hitta vägar till att leva ett mer hållbart liv kan många gånger kännas som att navigera sig igenom en djungel. Det finns så mycket att hålla reda på att man nästan känner att man ger upp ibland. Okej, att källsortera är relativt enkelt och att köpa begagnade saker likaså. Kan vi förlänga livet på saker och ting så behöver vi inte köpa nytt hela tiden. Även om världsekonomin som bekant faktiskt räknar med att vi ska konsumera.

Grön gas åt alla

Nu när hösten befäster sitt grepp över landet så blir det kanske extra svårt att tänka på att leva hållbart. Ett sätt att slå två flugor i en smäll är att köpa gasol från Primagaz. Den är nämligen gjord på hållbar biomassa vilket innebär att den är koldioxidneutral. Vips så kan du fyra upp grillen, få lite värmande mat i höstkylan samtidigt som du gör en god sak för miljön. 
Samma sak gäller förstås om du arbetar på ett företag som använder sig av gas vid till exempel svetsning. Med behållare fyllda med BioGasol så lättar du och företaget på ert avtryck här på jorden.

I framtiden kommer vi garanterat att få se allt fler lösningar där vi på olika sätt har effektiviserat användningen av de resurser som vi har här på jorden. Istället för att dessa kastas bort så kommer vi säkert att lära oss att utvinna energi ur dem eller finna nya användningsområden för dem.

För vi människor är i högsta grad fortfarande på en upptäcksfärd där vi lär oss att åter leva i samklang med vår planet. Våra förfäder som var jägare och samlare kunde göra detta och nu är det vår tur att inspireras av dem. Det måste gå att hitta ett sätt där vi kan leva modernt samtidigt som vi ser till att våra kommande generationer också kan göra det här på jorden.

Fler nyheter