Downlights gör belysningen komplett

14 september 2021 Cecilia Olsson

Downlights är infällda armaturer som placeras i taket och kan användas för att till exempel ersätta lysrör i hemmet. Downlights kommer i olika styrka, färg, storlek och det finns även de som kan dimmas. Det ger en bredd som är mycket användbar i bostäder samtidigt som det ser riktigt snyggt ut och eftersom de är infällda i taket så hänger de inte ner eller är i vägen på andra sätt. Downlights kan användas i hemmets alla rum, från hallen till garderoben.

Praktisk och effektfull belysning 

Downlights kan användas som ensam takbelysning i ett rum eller så kan man även komplettera med en eller flera takarmaturer för att få vacker dynamik i rummet. Det kan till exempel göra sig väldigt bra i köket eller hallen. När man väljer downlights så har antalet mer att säga än ljusstyrkan. Man vill ha en jämn spridning och det kan vara bra att ta med i beräkningen att olika rum behöver olika mycket ljus.

Sätt fler downlights i ett rum där det inte letar sig in lika mycket naturligt ljus på grund av exempelvis små fönster eller mörka väggar. I ett rum med ljusa väggar, golv och tak så krävs i regel inte lika mycket belysning och man bör ta i beaktning att för mycket belysning i ett sådant rum kan ge en bländande effekt. Även takhöjden har inverkan på hur mycket belysning som behövs. 

Det finns flera fördelar med att välja LED 

För att få ut ännu mer av sin belysning så kan man använda sig av LED. De förbrukar mindre energi jämfört med andra lampor på marknaden och de har väldigt lång livslängd. Ytterligare en stor fördel med att använda sig av LED när man ska installera downlights är att de inte genererar värme vilket annars kan kännas oroväckande då de ska sitta infällda i taket. På ledmegastore.se finns LED downlights i olika färger, styrkor och modeller.

Fler nyheter