Ditt hem är en fotoutställning

08 juni 2019 Mikael Barani
Ditt hem är en fotoutställning

Tänk att det fanns en tid då man behövde fundera på om det var värt att ta ett fotografi eller inte. För varje tryck på slutarknappen innebar att det gick åt några kronor. Dels för filmen, men sedan för framkallningen.

Nu finns det säkert någon som kliar sig själv i huvudet och undrar vad framkallning är för något. 
Jo, förr i tiden var det bara kameror som kunde ta bilder. Det fanns ju inga mobiltelefoner med kameror. Så när filmen i kameran var full var det bara att lämna in den för framkallning av bilderna. Annars så låg de bara kvar där på rullen.

Idag hör det väl till undantagen att man faktiskt tittar på bilderna utanför sin mobil. Fotografier har blivit en dussinvara, och det är nästan så att man kan få lite ångest över att ens bibliotek bara sväller.

Varför då inte göra ditt hem till en fotoutställning? 

Avvara någon timme eller två och få igenom dina bilder på mobilen. Enklast är det förstås att kunna se dem på en större skärm. Välja ut några som du verkligen gillar. Kanske vill du redigera dem lite.
Sedan skriver du ut dem, om du har en bra skrivare, eller skicka in dem för framkallning.

Medan du väntar går du in på https://www.skiltex.se/ och letar fram ett par ramar som kan tänkas passa dina bilder. Eftersom utbudet är stort så kan det ta ett tag att hitta något som du tycker känns rätt. Men är du tidigt ute, och lägger din order innan klockan 14.00, så skickar Skiltex din beställning redan samma dag.

Nu är det bara att börja fundera på var du ska hänga dina kommande mästerverk. Har du färre ramar än fotografier så gör det inte något alls. Då kan du ha en utställning som förändras beroende på humör, säsong eller händelse.

Fler nyheter