Din lokala däckbytare

22 april 2020 patrick pettersson
Din lokala däckbytare

Du glömmer väl inte bort när det är dags att lägga vinterdäcken åt sidan? Tiden går fort och mycket finns att tänka på och att göra – men vinterdäcken behöver få sin sommarvila. Om det inte råder vinterväglag och du har dubbdäck måste de vara bortbytta senast den 15 april. Det händer varje år och det händer vid samma tid varje år. Det är ett tungt och smutsigt arbete som kräver en del specifika verktyg. Varför inte låta proffsen sköta det? 

Med rätt verktyg och med rätt lokaler blir det en helt annan och mycket enklare hantering och det är skönt att slippa slitet.

 

Vinterdäck sliter på vägarna

Det finns flera anledningar till att vi har en lagstiftning kring sommar- och vinterdäck. En alldeles självklar anledning är att vi har distinkta årstider i landet. En kall och snöig vinter med snö, is och halka på vägarna. En varm sommar med mestadels välhållna vägar och en hel del sådana med grus. Självklart behövs olika däcktyper.

En annan anledning är att vinterdäck medför onödigt slitage på våra gemensamma vägar. Förutom det att det behövs reparationer oftare slits också partiklar loss från däcken och sprids i luften. Partiklarna är inte direkt hälsosamma och vi vill hålla dem nere på ett minimum.

 

 

Proffsig och snabb service

För en däckverkstad är ett Däckbyte i Ramnäs betydligt enklare än det skulle vara för dig. De har verktygen och de har lokalerna. De har en modern lift som ger en bekvämare arbetsställning och skonar ryggen. 

Saknar du vettig förvaring för dina däck? Det är inte längre ett problem. Moderna däckverkstäder har så kallade däckhotell där du mot en mindre avgift kan lämna de däck du inte använder. Det gör dessutom nästa däckbyte smidigare och enklare när du slipper bära, kånka, rulla och transportera dina däck till däckverkstaden nästa gång det bär till.

Fler nyheter