Därför ska du gå till tandläkaren i Kista för knäproblem

31 mars 2021 william eriksson

En av de värsta typerna av tandvärk man kan ha är problem med visdomständerna. Det låter osannolikt, men problem med visdomständerna kan faktiskt orsaka muskelproblem på helt andra delar av kroppen. När den före detta fotbollsspelaren Fredrik Ljungberg spelade för Arsenal hade han stora problem med knäna. Lösningen enligt läkaren? Dra ut visdomständerna. 

Det är väldigt intressant. Det är inte direkt så att man brukar gå till tandläkaren för att man har knäproblem. Eller till ortopeden för att dra ut visdomständerna. Men kanske är det så man ska behöva tänka i fortsättningen. 

Nej, dra inte för stora växlar av Fredrik Ljungbergs skadeproblematik. Man hade kunnat skriva en lång bok om bara den. Har du problem med tänderna ska du gå till en tandläkare, ingenting annat. Framför allt om det gäller visdomständerna. När de växer snett gör det ofantligt ont. Dessutom blir de lätt inflammerade eftersom de är svårare att hålla rena än andra tänder. 

När tanden ska ut 

Enligt 1177 finns det flera symptom som visar sig när du får problem med visdomständerna. Du kan få svårt att gapa, svullna kinder och till och med feber. Botemedlet? Det finns inget automatiskt. Den enda aktören, som har monopol på auktoriserade metoder, är tandläkaren. Om du inte tror på det så googla på “Tandläkare Kista” och läs själv. 

En del tandläkare brukar ha åsikter på hur man borstar sina visdomständer. De kan, ganska passivt aggressivt fråga, hur du tar han om dem egentligen. Det finns ingen som kan fråga så syrligt som en tandläkare som aktiverar ens dåliga samvete. Det finns ingen anledning att ljuga. Det är bara att säga som det är. 

Slarv med tandborstning kan alltså leda till visdomständer som inflammeras, gör ont och ett tandläkarbesök som konsekvens. Ett tips är att det finns särskilda tandborstar som lättare kommer åt i hörnen. Din tandläkare kan säkert berätta mer om du frågar.

Fler nyheter