Byggfolie – Den bortglömda hjälten

13 juli 2019 jonas olsson
image

Har du upptäckt fukt i ditt hem? Eller känns det som om vindarna utomhus blåser genom ditt vardagsrum? Det kan finnas en enkel förklaring – och en någorlunda enkel lösning.

 

När ett hus isoleras behövs inte bara isolering – byggfolie är också otroligt viktigt. Byggfolie är en plastduk som placeras på insidan av isoleringen och har en enkel men otroligt viktig uppgift.

 

 

Varför behövs byggfolie?

Byggfolie har som sagt en viktig uppgift. Byggfolie fungerar nämligen som en luft- och ångspärr. Den kan läggas vid ytterväggar, tak och golv. Genom att hålla luft och ånga ute, undviker man även att fukt tar sig in i huset. Men byggfolie har även till uppgift – att hålla den varma inneluften inomhus. Det beror på att om den varma inomhusluften möter den kalla utomhusluften kan det bildas kondens som i sin tur bildar fukt och kan ge fuktskador i väggar, tak och/eller golv.

 

Det är viktigt att byggfolien hålls och förblir tät. När byggfolien först installeras bör den sättas en bit in i isoleringen. Det därför att det annars finns en risk att man råkar ta hål på den när man sätter upp exempelvis en tavla eller hylla på väggen.

 

Att köpa byggfolie

Precis som Tomas Ledin sjunger i “Sommaren är kort” så regnar det en hel del i Sverige. Dessutom har vi långa, kalla vintrar. För att tampas med detta värmer vi upp våra hus rätt så ordentligt. Tänk hur mycket kondens som skulle bildas i husväggarna om inte byggfolien fanns där för att förhindra processen.

AB Gert Falk är ett företag som har ett stort utbud av byggfolie. Med 30 år i branschen och kunnig personal kan de se till att du får ett så bra resultat som möjligt. De erbjuder även snabba leveranser. Så om du är ute efter byggfolie i Stockholm är de det självklara valet. Läs mer och beställ här: http://gertfalk.se/

Fler nyheter