Bra förskola i Södermalm

25 mars 2022 patrick pettersson

editorial

Att välja förskola till sitt barn är inte alltid det lättaste då det finns många olika aktörer att välja mellan, men viktigt är att man tar hänsyn till barnet och väljer en förskola som passar hens specifika behov. Då får barnet en bra start i lärandet – något som de har nytta av i resten av livet. 

Det kan vara bra att besöka några olika förskolor innan man gör sitt slutliga val. Fråga gärna vänner och grannar om tips på bra förskolor och ring och boka tid för besök. Vid besöket är det viktigt att man ställer alla de frågor man har som kan vara viktig att få svar på. Det kan exempelvis vara frågor som rör barngruppernas storlek och antalet pedagoger. Viktigt att ta reda på är också hur länge pedagogerna har varit anställda. Har förskolan stor personalomsättning kan det indikera att den inte är så bra.

 

förskola

 

Viktigt med bra miljö både inne och ute

Något som kan ha stor betydelse när man väljer förskola är som sagt storleken på barngrupperna. Vissa barn trivs bättre i mindre grupper för att de känner sig mer trygga där, medan andra föredrar större grupper. Viktigt är att oavsett storlek på barngrupp så känner alla barn sig sedda och får den uppmärksamhet de behöver från pedagogerna. Därför kan man inte bara titta på barngruppens storlek utan man måste även ta reda på hur många pedagoger det finns i varje grupp. 

Barn mår bra av kunniga pedagoger och en inspirerande miljö där de har möjlighet att utvecklas. Det behövs inte bara bra lokaler och undervisningsmaterial, utan också en berikande utomhusmiljö. Förskolan får gärna ha en egen fin innergård men det är inte ett måste. Det finns exempelvis en förskola i Södermalm där barnen har möjlighet att vistas i närliggande parkmiljö som Tantolunden. Andra förskolor ligger nära Långholmen eller Högalidsparken. 

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://dagligt-talat.se/

https://dagligtnytt.se/

https://Info-posten.se/

https://informationer.se/

https://informativt.se/

https://KortSagt.se/

https://NyttOchKrytt.se/

https://NyttPåTavlan.se/

https://SedanSist.se/

https://solonyheter.se/

https://svenska-nyheter.se/

Fler nyheter