Bostad av moduler

29 juli 2020 jonas olsson

Modulhus byggs av en sammankoppling av färdiga husdelar. Det är ett system som ofta används inom byggnation av kontor, skolor, flerbostadshus men även villor. De färdiga modulerna kan bestå av hela bostäder i form av exempelvis en lägenhet med badrum, kök, vardagsrum och sovrum. Men de kan även bestå av olika slags moduler för olika funktioner som man sedan kan bygga ihop till en större bostad eller lokal. En modul kan bestå av kök och badrum och en annan av vardagsrum och sovrum. Det gör att det öppnas möjligheter för att skapa modulhus med olika antal sovrum och badrum, till exempel.  

Höjden eller bredden  

Beroende på hur man skapar modulerna så kan man även koppla ihop dem på höjden. Då bygger man oftast till en yttertrappa, eller en trappa som går på utsidan men som har ytterväggar. På det sättet kan man skapa modulhus som egentligen inte har någon begränsning gällande sin storlek varken på höjden eller bredden. Av den anledningen är det vanligt att man använder sig av moduler för byggnation av tillfälliga bostäder, kontor och skolor där man enkelt kan lägga till eller dra ifrån yta efter behov.  

 

Enkelt att hyra

Det går att välja ifall man vill hyra moduler eller köpa. Är det en villa man ska bygga så köper man modulerna men ifall det är något tillfälligt så är det enkelt att hyra under den period man önskar. Normalt brukar man avtala hur länge man behöver modulerna. Om behovet skulle ändras under hyresperioden så brukar det gå att ordna genom samtal för bästa lösningen för båda parter. Som företag eller privatperson kan man hålla ögonen öppna eftersom det då och då kommer ut begagnade modulhus på marknaden. Det är ett smidigt sätt att skapa sig en bestående bostad, eller lokal, eftersom det är stabila konstruktioner med god kvalitet som håller länge. 

Fler nyheter