Besök hos ögonläkare i Stockholm

20 juni 2022 william eriksson

editorial

Bengt skulle gå till en ögonläkare i Stockholm. Han behövde gå på regelbunden undersökning  eftersom hans mamma hade haft grön starr, så kallad glaukom. Han hade vetat ett tag att det skulle bli aktuellt för honom att hålla koll på ögonen.

Detta behövdes eftersom grön starr är ärftligt. Nu, när han hade passerat 45 år, var det dags att börja gå på undersökningar. Han letade efter en lämplig klinik på nätet och hittade https://www.lameramedical.se/. Bara att boka en tid. 

När han fick träffa ögonläkaren förklarade denne att grön starr är en ögonsjukdom där ögats synnerv skadas. Synen blir gradvis sämre och det finns ingen operation som kan hjälpa. Om Bengt skulle drabbas av grön starr så skulle han bli tvungen att medicinera med ögondroppar under resten av livet. Om problemet upptäcktes tidigt, så kunde sjukdomen bättre hållas i schack med hjälp av ögondropparna.

 

ögonläkare

 

Många olika undersökningar

Ögonläkaren började nu med undersökningen av Bengts ögon. Han lyste in i ögonen för att kunna se hur där såg ut. Sedan mätte han trycket med hjälp av en apparat som lätt snuddade vid ögongloben. Det var inte lätt att tvinga ögat till att hålla sig öppet när man såg apparaten närma sig, men det gick med viljestyrka. Det gjorde i alla fall inte ont. 

Efter detta tog en sköterska över för fler undersökningar. Först skulle Bengt titta in i en apparat som fotograferade hans ögonbotten. Därefter var det dags för en synfältsundersökning. I en apparat visades små prickar helt hastigt på olika ställen i Bengts synfält. Varje gång han såg en prick skulle han trycka på en knapp. 

När alla undersökningar var klara fick Bengt åter prata med ögonläkaren. Denne gav lugnande besked. Det fanns inga tecken på att Bengt höll på att utveckla grön starr. Det skulle räcka att han kom tillbaka igen om ett par år för en ny undersökning.

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://lifestylebloggar.se/

https://livsstilsbloggar.se/

https://lifenewz.se/

https://bramotion.se/

https://friskhetsbloggen.se/

https://godmotion.se/

https://kondi-bloggen.se/

https://lev-livet.se/

https://lev-sunt.se/

https://motionera-mera.se/

https://sundhetsbloggen.se/

https://sundhetstips.se/

Fler nyheter