Bärgare i Stenungsund räddar dig ur katastrofen

08 februari 2022 jonas olsson

editorial

Friheten. Det brukar vara den mest värdefulla egenskaper man ror i hamn när man tar körkort. Friheten att kunna ta sig varsomhelst, hursomhelst och närsomhelst. Det är verkligen någonting att värna om. När du kör bil har du en självständighet som du aldrig kan komma i närheten av att få när du åker kollektivt. Fast det är klart. Den där självständigheten håller ju enbart så länge din bil inte havererar när du är ute och kör.

Du kanske tänkte att du skulle ut på en lång roadtrip när du rullade ut med bilen från Stenungsund, men du hann inte speciellt långt innan katastrofen var ett faktum. Rakt över vägen springer ett vildsvin. Du hinner knappt reagera innan det säger “pang!”. Det känns som om du kört rakt in i sten. Grisen dör på studs, du klarar dig förutom en liten skråma i pannan. Bilen däremot. Den är skrot. Det är bara till att ringa efter bärgare som kan hämta den.

 

bärgare stenungsund

 

Hämtar både dig och bilen

I en situation som ovanstående är det bärgarna som är de riktiga hjältarna. Hjältar som inte bär mantlar. För utan en bärgare i Stenungsund skulle du ha blivit fast där ute på vägen. Utan en bil som gick att köra någonstans. Det enda sällskap du hade haft vore ett påkört och avlidet vildsvin. Om inte en bärgningsbil hade kunnat rycka ut så hade du kanske behövt vänta länge. Så länge att du till och med börjat fundera på att äta upp vildsvinet för att stilla hungern.

Men lugn i stormen. Visst är det illa att köra på ett vildsvin och kvadda bilen, men katastrofen behöver inte bli större än så. Inte när du kan ringa efter en bärgare i Stenungsund. Då blir både du och bil hämtad innan någonting hinner bli värre. Innan du behöver ta till drastiska åtgärder för att överleva.

Fler nyheter