trampolinsyd.se

Här försöker vi ge dig råd om ditt nästa köp

Är du egen företagare?

Som egen företagare har du tusentals bollar i luften. Du ska vara chef, ekonom, hantverkare, coach, expert och ja vem vet vad. Det är inte hållbart i längden att göra allt på egen hand. Det är bra för dig och ditt företag om du väljer att lägga ut vissa tjänster. En tjänst som kräver en hel del expertkunskap och som upplevs svår av många är redovisning. Genom att lägga ut denna tjänst på en extern firma sparar du både tid och många vakna nätter. Samtidigt kan du stötta en annan egenföretagare som är specialist på just redovisning i Haninge.

 

Löpande och per år

Det är en hel del olika moment som ska ske i samband med ett företags redovisning. Alla inkomster och utgifter ska bokföras. Varje transaktion på företagskontot ska ha ett verifikat. Förutom att allt detta ska föras in i ett bokföringssystem, tillsammans med ett kvitto för händelsen, ska olika rapporter skapas. Beroende på vilken momsperiod företaget har så ska momsrapporter göras per månad, kvartal eller år. Dessutom skapas ett bokslut för varje år. Att löpande spara och skicka över kvitton på alla transaktioner som sker gör att du kan hålla koll på att allt nödvändigt kommer med.

 

 

Automatisering och digitalisering

De allra flesta bokföringssystem som används för redovisning idag har en tillhörande mobilapp. Genom att fota dina kvitton med mobilen kan du enkelt föra över dem till din redovisningsekonom genom appen. På så vis är det mindre arbete om du gör det löpande eller vid bestämda tider i veckan istället för att samla allt på hög till slutet av en period. Visserligen kostar det en del att anlita ett företag för redovisning men tycker du inte själv om bokföring är det helt klart en värdefull investering. Se dig omkring och kontakta en bokföringsbyrå eller redovisningsekonom i din närhet. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *