Akuttandvård i Odenplan är lätt att hitta

10 augusti 2021 Lily Hansen

Ibland kan smärtan från våra tänder var nästan outhärdlig och därmed i akut behov av behandling. Du kanske har bitit av en bit av en tand, tappat en fyllning, ramlat och fått en tandskada eller helt enkelt har ont av någon okänd anledning. Det är då viktigt att snabbt få hjälp så att smärtan kan försvinna och problemen inte förvärras. Runt om i landet finns många tandläkare som erbjuder akuttider till sina kunder. Ofta kan du få en tid samma dag. Bor du i Stockholm och är i behov av akut tandvård så ta en titt på vad tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingar har att erbjuda.

 

Tandvårdsförsäkringen i Sverige

Alla barn och unga upp till 23 år har gratis tandvård i Sverige. De bjuds in till årliga undersökningar och ges behandling och föräldrarna får tips om hur de kan sköta sina barns tänder bäst. Elektrisk tandborste rekommenderas av många tandhygienister och tandläkare till barn. Att borsta tänderna två gånger om dagen, inte småäta mellan måltiderna och, när det är nödvändigt, använda mellanrumsborste eller tandtråd ger de bästa förutsättningarna för en bra munhälsa. 

Vuxna över 23 år förväntas betala tandvård ur egen ficka, eftersom tandvård inte ingår i den statliga finansierade sjukvården. Det statliga tandvårdsbidrag som finns, och endast utgör en mindre summa, kan endast användas till förebyggande och behandlande tandvård, ej för akuta besvär.

 

 

Inte alltid en kostsam historia

Hur ska jag ha råd att gå till tandläkaren? Det är nog en fråga många ställer sig och samtidigt en fråga som bekymrar många. För de med kärv ekonomi, exempelvis pensionärer, studenter eller ensamstående föräldrar, eller vem som helst med en lite svagare ekonomi, kan detta skapa oro och problem.

Det finns dock tandhygienister och tandläkare som erbjuder rabatterade priser till vissa grupper. Studenter och pensionärer kan exempelvis får rabatterade undersökningar. Kolla med din tandläkare för att se vad som erbjuds.

Fler nyheter