Akuttandvård för rädda och orädda patienter

04 januari 2020 Cecilia Olsson
Akuttandvård för rädda och orädda patienter

Ibland drar man ut lite för länge på att att gå till tandläkaren. Det händer nog de allra flesta någon gång i livet då det ligger långt ner på listan över trevliga saker att göra. Men att skjuta på ett tandläkarbesök kan få riktigt otrevliga följder som hade kunnat undvikas. Genom att med jämna mellanrum besöka en tandläkare eller tandhygienist kan man upptäcka problem innan de blivit för stora och därmed åtgärda dem i tid. 

Har man ändå lyckats dra ut på det så länge att man lider av smärta eller svåra ilningar så bör man uppsöka akuttandvård. För de som befinner sig i Stockholm så finns tandläkare Elisabeth Ådén Jangenstål som har akuttandvård Odenplan. Det är en mottagning som alltid jobbar för att man ska få tid för behandling så snart som möjligt. Anledningar till att söka akuttandvård kan vara att man allvarligt skadat eller slagit ut en tand. Det kan också vara så att man har karies eller någon annan munsjukdom som gör att man inte kan tänka på annat än smärtan och därmed inte fungera normalt i vardagen.

Hos Elisabeth och hennes personal används den senaste tekniken och man kan räkna med att få riktigt professionell hjälp. Lider man av tandvårdsrädsla så har de lösningar i form av lugnande medel som man kan få innan behandling. Men framförallt har de förståelse och erfarenhet av människor som lider av det. Genom att uppmärksamma personalen på att man tycker det är jobbigt med tandläkarbesök så kan de anpassa behandlingen därefter. Det är viktigt att man hittar en tandläkare som man känner att man kan lita på och som har förståelse om man är orolig eller har ångest inför en undersökning.

Förutom akuttandvård så erbjuder Elisabeth Ådén Jangenståls mottagning även vanliga tandläkarundersökningar, estetisk tandvård, bettskena, borttagning av visdomständer, tandimplantat, tandhygienistbehandlingar samt kronor och broar. 

Fler nyheter