Äktenskapsförord ger trygghet

22 oktober 2019 jonas olsson
Äktenskapsförord ger trygghet

Ett äktenskapsförord är ett skriftligt avtal mellan makar som klargör vilka tillgångar som tillhör vem vid en eventuell skilsmässa eller dödsfall. Enligt giftorätten delas tillgångarna upp till hälften om ni inte kommit överens om att det ska göras på annat sätt. Vid dödsfall kan det till exempel vara så att den bortgångne önskat att vissa egendomar tillfaller en familjemedlem eller släkting istället.

 

 

Skiljs åt som vänner

 

Att äktenskapet någon gång skulle upphöra är såklart det sista ni vill tänka på när ni ska gifta er. Men att skriva ett äktenskapsförord handlar inte om girighet eller att ni inte litar på varandra. Det handlar helt enkelt om att visa hänsyn och respekt.

 

Ett äktenskapsförord kan bespara er själva många diskussioner eller gräl när livet redan är som jobbigast. Sådana fejder kan också vara en påfrestning för familj och vänner. Att skriftligen komma överens om hur ni vill hantera det är en säkerhet för er båda om dagen skulle komma och ni ska gå skilda vägar. Tänk att detta är bland det finaste ni kan göra för varandra.

 

Hur ni går tillväga

 

Det går att skriva ett äktenskapsförord på egen hand, men det kan vara svårt att veta hur för att det ska bli rätt. Att anlita en jurist tar bort eventuell oro och frågetecken som kan kvarstå om ni skriver äktenskapsförordet själva. Att ta professionell hjälp är det bästa sättet för er båda att känna trygghet och att processen går helt rätt till.

 

Boka en konsultation för att gå igenom vad som kommer passa er allra bäst. Då får ni också en klar bild om vad äktenskapsförordet handlar om och hur ni ska hantera situationen om ni skiljs åt. Se till att få undan alla oklarheter så att ni kan koncentrera er på det ni ser fram emot allra mest, att spendera livet tillsammans.

 

Fler nyheter